Varför kunskapsabonnemanget

Denna hemsida fungerar inte med Explorer <9. Använd Firefox, Google Crome eller Safari. Läs denna information.

konferens1.jpg

Det pågår i dag en revolution i samhällslivet, i det ekonomiska livet och i arbetslivet. Denna revolution har vi beskrivit med hjälp av arton påståenden som Du kan läsa här. Förbättrat samarbete har en enorm ekonomisk potential och påverkan på livskvaliten. Detta samarbete uppstår emelleritid inte automatiskt. För att vi skall kunna bibehålla vårt välstånd, och hedra våra mänskliga rättigheter, är det rimligt att tro att de flesta verksamheter måste anamma en tjänstedominant logik av den typ som presenterats av Vinnova.

Det allvarliga är då att det existerande administrativa kapitalet försvårar samarbetet och begränsar och blockerar den professionella kunnigheten, vilket gör oss alla fattigare än vi skulle behöva vara.

Den potential som finns i ett förbättrat samarbete kan alltså inte uppnås utan att utveckla vårt administrativa tänkande. Detta måste kompletteras med så kallade kunskapsplattformar för det samarbete som måste till i verksamheten. Till skillnad från gamla tiders administration är kunskapsplattformar unika för varje verksamhet. Ni är välkomna att inom ramen för vårt kunskapsabonnemang tillsammans med oss pröva tanken om en tjänstedominant logik och bygga upp Era kunskapsplattformar. Börja med att skriva till oss. Vi välkomnar både personer som vill och behöver arbeta med sina egna verksamheters kunskaplattformar och de som vill bidra till andras.

För att deltaga måste Du vara med i kunskapsabonnemanget. Det är för närvarande gratis. Skriver Du ett mail till oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så skickar vi användarnamn och lösenord.


 

Denna artikel kan laddas ner som pdf här


 

”Tänk om jag fick stå utanför dörrarna med en skylt som visar att detta är en skitarbetsplats" - sade en gång en facklig ordförande till oss. 

Vi möter i dag hos professionella aktörer i arbetslivet ett stort missnöje med de förhållanden de måste arbeta under. Självklart kommer kunniga medarbetare att sluta och söka sig till andra arbeten om förhållandena inte ändras. Eftersom dagens verksamheter är helt beroende av dessa kunniga medarbetare så kommer en sådan åderlåtning att ha stor betydelse för verksamheternas kvalitet och innebära en ännu större belastning på de som är kvar.

Fördjupade resonemang finns i vår abonnemangsrapport 129

 

Vill Du ta ställning till hur olika förslag som förs fram av kolleger och chefer skulle kunna påverka Din egen situation och Er samverkan i Din verksamhet finner Du fördjupande resonemang i vår abonnemangsrapport 129.

Resonemangen har hämtats från våra många samtal i arbetslivet och har prövats mot aktuell forskning. Det innebär att Du själv inte måste plöja igenom massa text för att få stöd för Dina tankar.

Skriv och beställ av Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Wennbergs vänner

Wvbild

Till Bengt-Åke Wennbergs 80-jubileum publicerade vänner, kunder och samarbetspartners en bok med egna separata texter om hur det varit att från 30 år och fram till nu samarbeta med Bengt-Åke och Samarbersdynamik enligt de princper som beskrivs på denna hemsida. Boken kan laddas ner som pdf här.

Brevväxla gärna med oss

Aktuella artiklar i vår kunskapsplattform

Besökare

Vi har 29 besökare och inga medlemmar online