Varför brevväxla med oss

Denna hemsida fungerar inte med Explorer <9. Använd Firefox, Google Crome eller Safari. Läs denna information.

konferens1.jpg

Samarbete är en interaktiv process och kan aldrig uppstå ur en situation där en part känner sig ensidigt anklagad för att det är som det är.  Vi försöker därför systematiskt undvika kränkande förklaringar av typen att någon är maktlysten och girig eller uppvisar patologiska personlighetsdrag. Att formulera andra konstruktiva beskrivningar av situationen tar tid och är svårt men är värt besväret. Genom samtalen med oss kan det växa fram helt nya handlingsalternativ värda att pröva för att komma till rätta med svårigheterna. Det bör därvid observeras att kommunikativa handlingar inte alltid utförs enbart med ord och att man inte alltid kommer att få som man vill – hur väl man än försöker.

 

Fördjupade resonemang finns i vår abonnemangsrapport 129

 

Vill Du ta ställning till hur olika förslag som förs fram av kolleger och chefer skulle kunna påverka Din egen situation och Er samverkan i Din verksamhet finner Du fördjupande resonemang i vår abonnemangsrapport 129.

Resonemangen har hämtats från våra många samtal i arbetslivet och har prövats mot aktuell forskning. Det innebär att Du själv inte måste plöja igenom massa text för att få stöd för Dina tankar.

Skriv och beställ av Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Wennbergs vänner

Wvbild

Till Bengt-Åke Wennbergs 80-jubileum publicerade vänner, kunder och samarbetspartners en bok med egna separata texter om hur det varit att från 30 år och fram till nu samarbeta med Bengt-Åke och Samarbersdynamik enligt de princper som beskrivs på denna hemsida. Boken kan laddas ner som pdf här.

Brevväxla gärna med oss

Aktuella artiklar i vår kunskapsplattform

Besökare

Vi har 14 besökare och inga medlemmar online