Introduktion till videon involvering som princip

Denna hemsida fungerar inte med Explorer <9. Använd Firefox, Google Crome eller Safari. Läs denna information.

konferens1.jpg

Vår videoproduktion baseras på vilka frågeställningar som i våra olika kontakter visar sig behöver problematiseras och diskuteras i samtalen i dagens samhälle. Många berättar om svårigheter man i dag möter inom undervisningsväsendet i sin strävan att förbereda elever och studenter för en värld som kräver att man kan ta egen välgrundad ställning i olika frågor, kan ta ansvar för sina val och sin medverkan i arbetsliv och politik och kan argumentera för varför man gör som man gör. En otillräcklig förmåga att medverka i språkandet skapar otrygghet och ett utanförskap från de skeenden i samhället som har betydelse för den egna framtiden.

 

Svenska för Invandrare – SFI – är i denna video vårt konkreta exempel. Tanken med SFI är att förvärvandet av svenska språket skall bidra till integrering, men mycket tyder på att det nu ofta blir precis tvärtom. Hur kan det bli så – hur skulle man kunna resonera i stället?

 

Introduktionen till videon kan Du ladda ner här

 

Läs också görna denna artikelo i DN

http://www.dn.se/ledare/kolumner/richard-swartz-var-manskliga-gemenskap/

 

 Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om Du har tankar Du vill dela med Dig.

Fördjupade resonemang finns i vår abonnemangsrapport 129

 

Vill Du ta ställning till hur olika förslag som förs fram av kolleger och chefer skulle kunna påverka Din egen situation och Er samverkan i Din verksamhet finner Du fördjupande resonemang i vår abonnemangsrapport 129.

Resonemangen har hämtats från våra många samtal i arbetslivet och har prövats mot aktuell forskning. Det innebär att Du själv inte måste plöja igenom massa text för att få stöd för Dina tankar.

Skriv och beställ av Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Wennbergs vänner

Wvbild

Till Bengt-Åke Wennbergs 80-jubileum publicerade vänner, kunder och samarbetspartners en bok med egna separata texter om hur det varit att från 30 år och fram till nu samarbeta med Bengt-Åke och Samarbersdynamik enligt de princper som beskrivs på denna hemsida. Boken kan laddas ner som pdf här.

Brevväxla gärna med oss

Besökare

Vi har 14 besökare och inga medlemmar online